Over ons

Eiken-Balken.nl is een onderdeel van houtimport van den Hoogenhoff. Dit familiebedrijf heeft zich in de loop der jaren zowel in naam als omvang goed weten te vestigen. Door deze ervaring en onze ruime voorraad, zijn wij in staat nagenoeg iedere aanvraag uit voorraad in te kunnen vullen. Wilt u meer weten over de geschiedenis van van den Hoogenhoff, klik dan hier.

eiken balken voor bedrijven

Gespecialiseerd in importeren en drogen

Houtimport Van den Hoogenhoff opereert meer dan zestig jaar in de markt en is gespecialiseerd in het importeren en drogen van Europees eikenhout. Sinds 1983 drogen wij het eikenhout in eigen beheer en slaan we het onder dak op. Op eigen terrein beschikken wij over maar liefst twaalf droogkamers.

Aan wie leveren we?

Het merendeel van het kunstmatig gedroogde eikenhout wordt geleverd aan de meubel- en vloerenindustrie, maar ook aan deurenfabrieken, trappen- en interieurbouwers. De eiken balken daarentegen worden veelal gebruikt voor constructies van woningen, tuinhuizen, carports en veranda’s. Dankzij onze jarenlange ervaring en ruime voorraad kunnen onze afnemers, verspreid over Europa, altijd op de hoogste kwaliteit eikenhout rekenen. Daar zijn we trots op en we waken dan ook elke dag voor die hoge standaard.

Andere houtsoorten

Van den Hoogenhoff importeert naast Europees eiken ook yellow poplar, Amerikaans noten en essenhout. Alle ingekochte partijen voldoen aan de hoogste kwaliteitseisen. Het verzekert ons van een goede reputatie als importeur, een naam die we al tientallen jaren hoog houden.

Ook afwijkende maten

Door onze jarenlange expertise en door gebruik te maken van droogkamers voorzien van de nieuwste techniek, zijn wij in staat om naast de standaardmaten ook dikkere maten eiken te drogen. Zo kunnen wij naast de standaardmaten ook 65, 82 en 105 mm eiken uit voorraad aanbieden. Maar ook eiken constructiehout/balken tot lengtes van elf meter.